Biografie

Harry Koopman begon met pianospelen op 6-jarige leeftijd. Na de middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het Conservatorium Alkmaar (de voormalige MuziekPedagogische Academie) bij de pianist Harry Vooren. Na het behalen van de onderwijsakte B-piano vervolgde hij zijn pianostudie aan het Brabants Conservatorium bij Ton Demmers waar hij het diploma Uitvoerend Musicus piano behaalde. Daarna volgde hij nog lessen bij Karel Hilsum, Frank Mol, Jacques Detiege en Hans Bruin.

Als pianist speelde hij in de jaren tachtig veel kamermuziek, o.a. met het ensemble Flexemble. Later richtte hij zich uitsluitend op het solorepertoire, met het accent op de romantische periode.

Op dit moment houdt hij zich bezig met het instuderen van alle Nocturnes van Frédéric Chopin.Video

D. Scarlatti: Sonate (Vivace) in CF. Chopin: Nocturne E flat major op. 9 no 2F. Chopin: Nocturne c sharp minor op. 27 no 1F. Chopin: Nocturne c sharp minor opus posth.Occasional improvisation on old 1895 SteinwayAudio

R. Schumann: Arabesque opus 18
(2007 Robijnzaal Alkmaar, live)
(Klik hier als mediaspeler hieronder niet toont.)


Michael Nyman: The Piano
(Recital 2010 Smeets Bergen NH, live)
(Klik hier als mediaspeler niet toont.)
Toegift. Ik speel dit stuk bewust in een lager tempo dan zoals je het in de officiële clips hoort. De gelaagdheid komt dan veel mooier uit.


Hens Vlam: Sonata Classica (Opname 2005 voor Cd op eigen Steinway B thuis) (Als mediaspeler hieronder niet toont, klik dan hier voor deel 1, deel 2, deel 3 en 4.)
• Allegro ma non troppo
• Andantino
• Adagio - Allego
• Rondo, allegro assai