Pianist

Ik ben afgestudeerd Uitvoerend Musicus Piano. Ik ben me door de jaren heen blijven ontwikkelen in die zin, dat ik altijd het solorepertoire voor piano heb bijgehouden, en regelmatig nieuwe werken instudeer. Dit bijhouden en instuderen van solorepertoire vertaalt zich ook gunstig naar de lespraktijk, met name bij gevorderde leerlingen.

Zo af en toe geef ik solo-recitals. Dit in verschillende 'settings'. Het volgende is mogelijk:

Recitals

In de brede zin van het woord. Jammer genoeg zijn de mogelijkheden om te spelen door de huidige cultuurbarbarij danig verkleind. Vroeger had elke middelgrote plaats wel een Kunstkring die concerten organiseerde. Dit is tegenwoordig allerminst het geval.

Huisconcerten

Op kleinere schaal zijn "huis-recitals" mogelijk. Er moet dan wel een redelijke piano of vleugel aanwezig zijn. De programmering is flexibel. Het kan klassiek repertoire zijn, maar ook modern licht pianorepertoire (Tiersen, Einaudi) afgewisseld met licht-klassiek repertoire. De aanleiding voor u kan zijn omdat u iets te vieren heeft, of zomaar omdat u iets wilt organiseren wat toch een redelijk unieke 'touch' heeft.

Spelen op uitvaarten

Ik heb dit inmiddels enkele keren mogen doen. Vaak indien de overledene een band had met klassieke muziek. Het programma wordt in overleg samengesteld.


Video

D. Scarlatti: Sonate (Vivace) in CF. Chopin: Nocturne E flat major op. 9 no 2F. Chopin: Nocturne c sharp minor op. 27 no 1F. Chopin: Nocturne c sharp minor opus posth.Occasional improvisation on old 1895 SteinwayAudio

R. Schumann: Arabesque opus 18
(2007 Robijnzaal Alkmaar, live)

Loading the player..

Geen mediaspeler? Klik dan hier..)


Michael Nyman: The Piano
(Recital 2010 Smeets Bergen NH, live)
(Klik hier als mediaspeler niet toont.)
Toegift. Ik speel dit stuk bewust in een lager tempo dan zoals je het in de officiële clips hoort. De gelaagdheid komt dan veel mooier uit.

Loading the player..

Geen mediaspeler? Klik dan hier..)


Hens Vlam: Sonata Classica
(Opname 2005 voor Cd op eigen Steinway B thuis)

• Allegro ma non troppo

Loading the player..

Geen mediaspeler? Klik dan hier..)

• Andantino

Loading the player..

Geen mediaspeler? Klik dan hier..)

• Adagio - Allego • Rondo, allegro assai

Loading the player..

Geen mediaspeler? Klik dan hier..)